Sunday, March 15, 2009

My First Pet Project....

0815... klia
0850... boarding
1115... south china sea
1330... le meridien
1330... hungry
1345... refreshing
1415... Mount Kinabalu nun jauh disana
1530... site inspection begin
1615... almost complete
1700... my first ever design constructed on site

12 MAC 2009, Kota Kinabalu: Hari itu aku dan 3 lagi staf JKR menjalankan sesi pemeriksaan kecacatan bagi projek blok akademik dan blok perpustakaan UiTM Sabah, Kampus Kota Kinabalu. Projek ini telah bermula seawalnya aku menyertai JKR sekitar Jan 2005, kerja-kerja merekabentuk memakan masa selama setahun setelah pelbagai perubahan demi perubahan dilakukan dan akhirnya pada Jan 2007 projek ini berjaya direalisasikan di tapak. Disepanjang tempoh 2 tahun pembinaan aku dan beberapa lagi staf bertukar ganti mengawasi dan melawat tapak bagi memastikan mutu dan rekabentuk yang dimahukan oleh pelanggan kami dipatuhi.
Walaubagaimanapun, tetap ada sedikit perubahan disana sini mengikut kesesuaian di tapak bina. Oleh kerana ini adalah rekabentuk pertama aku yang dibina di tapak terasa puas juga sesekali memandangnya yang bermula dari 'ground zero' hinggalah ketahap ini. Namun begitu setelah diteliti masih banyak yang aku perlu pelajari dan perbaiki lagi bagi projek-projek yang akan datang.
by firrbudi @ Kota Kinabalu, 12 Mac 2007

4 comments:

  1. lama x lepak sama kamu ni.....apekah projek baru itu?? hehehe....

    ReplyDelete
  2. hehehehehehehehehehe... tahniah le abang balak... siap juga ko punyer uitm sabah yer....

    ReplyDelete
  3. dei...aku dah try nak coment kat ko punya blog nih..tak peronah nya berjaya.....

    dei..akhirnya..projek ini yah?
    so kena dok sabah tak?

    ReplyDelete