Sunday, August 23, 2009

Me & The Old Bicycle...

Hidup Sederhana (Basikal Tua) - Sudirman

Riang hatiku badan bertuah
Punya teman yang comel dan manja
Berjanji akan selalu bersama
Menemani ku setiap masa

Aku hidup serba sederhana
Tiada harta tiada rupa
Hanya yang ada budi bahasa
Harta sekadar basikal tua

Orang biasa basikal tua
Orang biasa basikal tua

Walau kemana ia meminta
Kubawa dengan hati yang bangga
Senang melihat ia ketawa
Duduk di palang basikal tua

Biar pun hidup aku begini
Berbasikal setiap hari
Namun hatiku riang selalu
Tiada hutang datang mengganggu

Angan-angan ku disuatu masa
Basikal kan ku tukar kereta
Tapi kekasihku tidak setuju
Mungkinkah dia rasa cemburu

Orang biasa basikal tua
Orang biasa basikal tua

by firrbudi @ Kg. Changkat Petai, Tapah Road : 1 Ramadhan 1430H (22 Ogos 09)

8 comments:

  1. balak...den raso karya ko kalau dibukukan musti melotop wey...tabik spring!

    ReplyDelete
  2. betul jugak tu, u buat la journal koleksi kg u...menarik gak..btw...sofia mmg leh jadi model..tp time mood ok je la...huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. baiklah aku akan bukukan satu hari nanti... check it out...

    ReplyDelete
  4. check it out, cheettt.. :P

    sy mau amek fifi jd model sy jgak la, ehhee

    ReplyDelete
  5. Tumpang Iklan...Saya sedia menerima tempahan KEREPEK untuk hari raya. harga baik punya...berbaloi baloi...untuk tempahan dan sebarang pertanyaan bolehlah melawati blog saya http://www.kisaharik.blogspot.com ataupun hubungi saya terus ditalian 012-3622309 - shah

    ReplyDelete
  6. wah bagus... aku mmg suka kerepek... kerepek apa yang ada pakcik?

    ReplyDelete
  7. balak....tone dia best sangat laaa...ajo laa aku..cm ner nk dpt tone nie....aku still gagal laa nk dpt tone nie.....huhuhuhuh

    ReplyDelete